Probiotice

Sistemul digestiv conține un număr cuprins între 10 și 100 miliarde de celule microbiene care, împreună, alcătuiesc microflora intestinală.

Microflora intestinală este alcătuită, în mare parte, din bacterii, dar include și alte organisme precum fungi și anumite tipuri de virusuri.1 Deține un important rol metabolic la nivelul tractului intestinal, contribuie la digestia hranei, la combaterea infecțiilor si protejează organismul față de toxine.2, 3 Microflora poate contribui la modularea sistemului imunitar3 și poate influența starea de spirit.

Importanța echilibrului

Echilibrul microflorei este fragil și poate fi ușor perturbat. Administrarea antibioticelor sau anumite afecțiuni pot influența în mod negativ compoziția și numărul bacteriilor benefice din tractul intestinal.4 Stresul, sedentarismul și alimentația necorespunzătoare pot dezechilibra microflora intestinală.5, 6

Așadar, ce sunt probioticele?

Probioticele sunt definite ca fiind “microorganisme vii care, atunci când sunt administrate în cantități adecvate, conferă un plus de sănătate organismului”6. Denumirea provine din cuvântul grecesc “pro”, care înseamnă “pentru” și cuvântul “bios”, care înseamnă “viață”. Probioticele sunt bacterii “prietenoase” care contribuie la starea de sănătate a organismului.6

Gama Linex® conține bacterii lactice vii, liofilizate dintre cele mai (re)cunoscute și studiate tulpini probiotice7, inclusiv Lactobacillus, Bifidobacterium și Enterococcus faecium.

Tulpinile probiotice de calitate superioară au multiple beneficii:

Contribuie la combaterea infecțiilor tractului intestinal

Conform studiilor clinice probioticele contribuie la ameliorarea diareei acute, cauzată de infecții bacteriene sau virale, atât în cazul adulților, cât și al copiilor.8 De asemenea, administrarea acestora ajută și la ameliorarea altor afecțiuni, precum sindromul colonului iritabil (SCI) și chiar a unor afecțiuni cronice, precum Boala Crohn.9 Probioticele pot contribui la stimularea răspunsului imun și la prevenirea infecțiilor tractului intestinal.

Afișez toate cele 2 rezultate